Να στείλετε μήνυμα
Y&X Beijing Technology Co., Ltd.
Μας ελάτε σε επαφή με

Υπεύθυνος : Cherry

Τηλεφωνικό νούμερο : +86-15001076033

WhatsApp : +8615001076033

Free call

Η Κίνα αναμένεται να διατηρήσει σταθερή ανάπτυξη

January 2, 2024

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Η Κίνα αναμένεται να διατηρήσει σταθερή ανάπτυξη

Οι ειδικοί λένε ότι η κατανάλωση θα παραμείνει ο κύριος κινητήρας της οικονομίας το 2024

Η οικονομία της Κίνας αναμένεται να διατηρήσει ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη το 2024, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα ανακάμψει περαιτέρω, με την ενίσχυση της στήριξης της μακροοικονομικής πολιτικής και την εμβάθυνση της βιομηχανικής αναβάθμισης,Οι ανώτεροι ειδικοί είπαν.

Η κατανάλωση θα παραμείνει ο κύριος κινητήρας ανάπτυξης φέτος, ενώ οι επενδυτικές προοπτικές αναμένεται να βελτιωθούν, αντιμετωπίζοντας πιθανές παρατεταμένες πιέσεις στις εξαγωγές, ανέφεραν.

Ο Wang Yiming, αντιπρόεδρος του Κινέζικου Κέντρου Διεθνούς Οικονομικής Ανταλλαγής, δήλωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες είναι έτοιμες να επεκταθούν περαιτέρω φέτος, με βάση την ανάρρωση μετά το COVID το 2023.Στα τρία πρώτα τρίμηνα του περασμένου έτους, η κατανάλωση αντιπροσώπευε το 83,2% της οικονομικής ανάπτυξης του έθνους.

Η υποστήριξη της συνεχιζόμενης ανάκαμψης των καταναλωτικών δαπανών θα ήταν η επιτάχυνση των νέων μορφών κατανάλωσης, συμπεριλαμβανομένης της ψηφιακής οικονομίας, των πράσινων βιομηχανιών, της υγειονομικής περίθαλψης και των έξυπνων σπιτιών, δήλωσε ο Wang.,που είναι επίσης μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Οι παραδοσιακοί τομείς κατανάλωσης, όπως τα οχήματα και τα ηλεκτρονικά, αναμένεται επίσης να αναβιώσουν, καθώς η σταθεροποίηση της οικονομίας αυξάνει τα εισοδήματα και τις προσδοκίες των ανθρώπων, δήλωσε,Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για την εντατικοποίηση της στήριξης της δημοσιονομικής πολιτικής", δήλωσε ο Wang,προσθέτοντας ότι η κεντρική κυβέρνηση ενδέχεται να αυξήσει μετριοπαθώς τα επίπεδα χρέους και να εφαρμόσει διαρθρωτικές φορολογικές μειώσεις, δεδομένου ότι ο δείκτης μόχλευσης της παραμένει σχετικά χαμηλός σε σύγκριση με άλλες μεγάλες οικονομίες.

Οι προσπάθειες για την προώθηση ενός σύγχρονου βιομηχανικού συστήματος θα συμβάλουν στη δημιουργία ενός θετικού κύκλου μεταξύ κατανάλωσης και επενδύσεων,Ενώ οι ολοένα και πιο ποικίλες εξαγωγικές αγορές της χώρας και τα αναδυόμενα εξαγωγικά πλεονεκτήματα σε νέους ενεργειακούς τομείς θα συμβάλουν στην αντιστάθμιση της χλιαρής παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε ο Zhang Xiaoqiang, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Κινέζικου Κέντρου Διεθνών Οικονομικών Ανταλλαγών.

"Η Κίνα έχει την ικανότητα να επιτύχει οικονομική ανάπτυξη περίπου 5% το 2024 διατηρώντας την ορμή της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης", δήλωσε ο Zhang,που είναι επίσης πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Η κεντρική οικονομική διάσκεψη εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο, υπογράμμισε την επέκταση της εγχώριας ζήτησης ως επίκεντρο το 2024,καλώντας τις προσπάθειες για την εντατικοποίηση των προσαρμογών της μακροοικονομικής πολιτικής, αξιοποιώντας το δυναμικό κατανάλωσης και επεκτείνοντας τις αποτελεσματικές επενδύσεις.

Η οικονομία της Κίνας ανέκαμψε πέρυσι καθώς η δραστηριότητα ομαλοποιήθηκε από τις διαταραχές που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19, και επεκτάθηκε κατά 5,2% στα τρία πρώτα τρίμηνα,Παρόλα αυτά η προσφορά έχει ανακάμψει γρηγορότερα από τη ζήτηση., καθιστώντας την ανεπαρκή ζήτηση αδύναμο κρίκο της οικονομίας.

Το ποσοστό αυτό μειώθηκε κατά 0,1% το Δεκέμβριο, ενώ το ποσοστό αυτό μειώθηκε το Νοέμβριο.που δείχνει ότι η εργοστασιακή δραστηριότητα έχει συρρικνωθεί για τρίτο διαδοχικό μήνα, ανέφερε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών την Κυριακή.

Lan Zongmin, ερευνητής στο Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης του Κρατικού Συμβουλίου,Η Κίνα ανακοίνωσε ότι η κινεζική οικονομία είναι πιθανό να δει μια πιο ισορροπημένη ανάκαμψη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης φέτος, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της ζήτησης., με την εμβάθυνση της βιομηχανικής αναβάθμισης για την περαιτέρω εδραίωση της ανάπτυξης των επενδύσεων.

Οι επενδύσεις σε υποδομές στους τομείς των τεχνολογικών εξελίξεων και της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι πιθανό να επιταχυνθούν,Η αναβάθμιση του εξοπλισμού των κατασκευαστών και η αύξηση της ικανότητας στις αναδυόμενες βιομηχανίες θα ενισχύσουν τις επενδύσεις στον τομέαΟ κ. Lan είπε, προσθέτοντας ότι η επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων προβλέπεται να σταθεροποιηθεί.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στην Qiushi Journal, το εμβληματικό περιοδικό της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας,Η ηγετική ομάδα του κόμματος της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων υποσχέθηκε να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών επενδύσεων για την υποστήριξη τομέων όπως οι υποδομές μεταφορών., ενέργειας, συντονισμένης περιφερειακής ανάπτυξης και του σύγχρονου βιομηχανικού συστήματος.

Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας, ένας δείκτης κατανάλωσης, έχουν ανακάμψει από τον Αύγουστο και αυξήθηκαν κατά 10,1% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο,Οι επενδύσεις σε σταθερά περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 2%.0,9 τοις εκατό σε ετήσια βάση τους πρώτους 11 μήνες του 2023 λόγω της πτώσης της ανάπτυξης ακινήτων, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα.

Με πιθανή μεγαλύτερη στήριξη μακροοικονομικής πολιτικής, η κινεζική αγορά μετοχών Α ανήλθε στα τέλη του 2023, με επικεφαλής τους νέους τομείς ενέργειας και ηλεκτρονικών,με τον δείκτη αναφοράς Shanghai Composite Index να αυξάνεται κατά τρεις συνεχόμενες ημέρες σε 2,974.93 μονάδες από το κλείσιμο της Παρασκευής, την τελευταία συνεδρία συναλλαγών του 2023.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Εισάγετε το μήνυμά σας